Containeruitwisseling

per spoor

PortShuttle is de neutrale spooroplossing die alle grote Rotterdamse containerterminals 24/7 per spoor verbindt.

Alle containerterminals 24/7 optimaal per spoor verbonden

PortShuttle Rotterdam is in september 2015 gestart tussen de terminals Euromax, RWG, APMT MVII, ECT, CTT en RSC Rotterdam. De dienst is inmiddels uitgegroeid tot de neutrale spooroplossing van de haven van Rotterdam. Spooroperators, rederijen en logistieke dienstverleners gebruiken de PortShuttle om kleine of grote aantallen aan transshipment-containers van de ene Maasvlakte-terminal naar de andere Maasvlakte-terminal over te zetten.

U kunt de PortShuttle ook gebruiken om vanaf de Maasvlakte-terminals per spoor aan te sluiten op het Europese achterland via het RSC Rotterdam.

Deze operators maken succesvol gebruik van PortShuttle

hupac-portshuttle-rotterdam
railcargo-operator-portshuttle-rotterdam
contargo-portshuttle-rotterdam
shuttlewise-portshuttle-rotterdam
teubooker-portshuttle-rotterdam
apm-terminals-portshuttle-rotterdam
metrans-portshuttle-rotterdam
btt-portshuttle-rotterdam
logo-kline-nederland

Connecting container terminals

Optimaal verbonden met de Maasvlakte-terminals

Dankzij PortShuttle Rotterdam is uw container in principe binnen 24 uur van de ene Maasvlakte-terminal naar de andere Maasvlakte-terminal verplaatst. Op verzoek en bij voldoende volume kunnen wij ook andere terminals verbinden. Wij verzekeren u dat wij samen met u een passende oplossing vinden en uw connectie tot stand brengen.

RSC Rotterdam

De PortShuttle doet dagelijks RSC Rotterdam aan. RSC Rotterdam verricht overslag activiteiten voor het gecombineerde rail-wegvervoer in het oostelijke havengebied van Rotterdam voor het maritieme en continentale vervoer in de Zuidelijke Randstad en West-Brabant.

Neem contact met ons op om containers met RSC uit te wisselen.

Euromax Terminal

De PortShuttle doet dagelijks Euromax Terminal aan. De Euromax Terminal is een zeer geavanceerde en milieuvriendelijke containerterminal. De terminal is vrijwel direct gelegen aan de Noordzee, in het noordwesten van de Maasvlakte. De Euromax Terminal Rotterdam is speciaal ontworpen voor het snel, veilig en efficiënt afhandelen van de allergrootste containerschepen.

Neem contact met ons op om containers met Euromax Terminal uit te wisselen.

RWG Terminal

De PortShuttle doet dagelijks RWG Terminal aan. Op de RWG Terminal (Rotterdam World Gateway) is alles dusdanig geautomatiseerd dat containers zonder menselijke interventie kunnen worden opgeslagen en overgeslagen. De terminal is gelegen op de Maasvlakte en kent een totale capaciteit van 2.350.000 TEU/jaar. Twee grote railkranen domineren de horizon en op de grond bevinden zich 6 rails met een totale spoorlengte van 750 meter.

Neem contact met ons op om containers met RWG Terminal uit te wisselen.

APMT Maasvlakte II

De PortShuttle doet dagelijks APMT Maasvlakte II aan. De terminal is gelegen op de Maasvlakte en is verbonden met de Betuweroute. APM Maasvlakte II beschikt over een railterminal die op termijn acht sporen breed wordt. Voor het vervoer van containers over het terrein van de terminal staan 62 automatisch geleide voertuigen (AGV’s) klaar. De terminal is volledig elektrisch aangedreven en draait op windenergie.

Neem contact met ons op om containers met APMT Maasvlakte II uit te wisselen.

ECT Delta Terminal

De PortShuttle doet dagelijks ECT Delta Terminal aan. De Delta Terminal ligt op de Maasvlakte direct aan de Noordzee. De allergrootste zeeschepen kunnen 24/7 zonder beperkingen van getijden of sluizen vol beladen aanmeren bij de ECT Delta Terminal. Wekelijks wordt het terminalcomplex bezocht door honderden feeders, rail- en binnenvaartshuttles en circa 20.000 vrachtwagens.

Neem contact met ons op om containers met ECT Delta Terminal uit te wisselen.

Connecting trade flows

“Solid, flexible and customer focussed”

Hupac as one of the leading European and pan European private Rail Operator has been active since 1967. Hupac Rotterdam supports PortShuttle Rotterdam, the concept of PortShuttle has proven itself as solid, flexible and customer focused. This initiative and supports the Port of Rotterdam overall contributing in the Modal Split goals to be reached and make the motorways around our facilities less congested.

Mark Jansen – 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search